: Ми працюємо • Ціни, наявність та терміни доставки товару актуальні

Підсвітка картин

Товарів 25-48 з 295

Популярні Дешеві Дорогі

Один з найпростіших способів освіжити інтер'єр — додати яскравих акцентів у нього. З цим завданням відмінно справляється новий текстиль (штори або подушки), нове джерело світла або предмет меблів. Але найбільше змінити зовнішнє сприйняття приміщення допоможе новий предмет мистецтва.

Для багатьох покупка картини — показник певного рівня життя. Але не варто забувати, що предмети мистецтва вимагають правильного догляду, яким не можна нехтувати. Недостатнє освітлення в кімнаті, де розміщується картина, може призвести до розчарування від покупки. Щоб цього уникнути, потрібно всього лише купити підсвітку для картин.

Що собою являють бра для підсвічування картин?

Це настінні світильники з довгим напівзакритим плафоном, який створює спрямоване освітлення для картин (або інших елементів декору, що висять на стіні). Основна відмінність подібних світильників від інших пристроїв — це їх конструкція, завдяки якій потік світла направлений тільки на картину і не потрапляє в очі дивиться.

Які бувають світильники для підсвічування картин

Серед настінних світильників для освітлення картин еталонними є бра з довгими плафонами у формі циліндра або прямокутника.

Колір основи світильника і плафона, як правило, не відрізняються. Найпопулярніші кольори зараз - це сталевий в матовому і глянсовому виконанні, а також чорний. Вони відмінно вписуються в сучасні інтер'єри. А ось для любителів класичних дизайнів краще розглянути світильник для картин з латуні, міді або бронзи.

Як вибрати бра для підсвічування картин

Для цього існує невеликий список правил, дотримуючись яких, навіть колекціонер-початківець не зіпсує предмет мистецтва і вигідно підкреслить його красу.

  1. Безпека для картини. Неправильно підібраний джерело світла здатне негативно впливати на фарбу, через що з часом картина може стати більш тьмяною і втратити свій первісний вигляд. Безпрограшний варіант — джерело світла з вбудованими світлодіодами, які не нагріваються і не можуть вплинути на якість картини.
  2. Правильний розмір. Довжина світильника повинна складати не менше ⅔ від ширини предмета мистецтва.
  3. Правильне розташування підсвічування (для портретів найкраще буде встановити підсвічування знизу, для пейзажів — зверху).
  4. Хороша передача кольору. Індекс передачі кольору CRI показує, наскільки джерело світла реалістично передає вихідні кольори. Для освітлення картин передача кольорів повинне відповідати денному освітленню і складати не менше 90%.

Питання та відповіді

Найпопулярніші бренди категорії підсвітка картин: Elstead, Astro, Ideal Lux.