: Ми працюємо • Ціни, наявність та терміни доставки товару актуальні

Настільні лампи спрямованого світла

Товарів 97-120 з 1213

Популярні Дешеві Дорогі

Настільні лампи спрямованого світла відрізняються від інших моделей світильників наявністю поворотного плафона. Саме можливість направляти потік світла в потрібному напрямку робить подібні світильники надзвичайно функціональними.

Використовують настільні лампи з рухомим плафоном не тільки школярі. Вони надзвичайно популярні серед офісних працівників, вчителів, навіть на виробництві.

Конструкція настільної лампи для роботи

Всі пристрої, призначені для читання чи роботи, мають ряд відмінних ознак:

  1. Наявність поворотного плафона, за рухливість якого може відповідати:
    • шарнір;
    • гофротруба;
    • інші пластичні деталі.
  2. За способом кріплення зустрічаються моделі, в яких використовується :
    • прищіпка;
    • настільна лампа на струбцині;
    • стійка основа. Настільна лампа LED просто встановлюється на поверхню без додаткового кріплення.
  3. Найчастіше при виробництві використовується пластик або метал.
  4. Від висоти пристрою залежить якість роботи. Не варто забувати, що розсіювач повинен розташовуватися вище рівня очей. Винятком може стати тільки настільна лампа в стилі лофт.
  5. Форма плафона відіграє важливу роль. Найкраще вибирати настільні лампи для офісу, плафон яких прикритий розсіювачем. Проходячи через нього, світло стає менш яскравим і різким. Така конструкція забезпечує захист очей від надмірно яскравого освітлення.

Вимоги до освітленості

Освітленість — це найважливіший параметр, на який слід звернути увагу при виборі світильника. Не має значення, буде це настільна лампа для школяра або ж настільна лампа для роботи. Найважливіша функція такого пристрою — освітлення робочої поверхні, а ось ступінь яскравості підбирається вже індивідуально для кожної людини.

Для офісних приміщень встановлені норми освітленості приміщення, які залежать від різних факторів, але в середньому становлять від 250 до 500 люкс на квадратний метр площі. Наприклад, для офісу розрахунок рівня освітленості складається на етапі ремонту спільно з фахівцями, адже від нього буде залежати і продуктивність всіх співробітників.

Коли мова заходить про житлові приміщення, то якихось конкретних рекомендацій щодо рівня освітленості немає. Єдине, на що потрібно звернути пильну увагу — настільна лампа для уроків повинна бути комфортного рівня яскравості і колірної температури. Ідеальним варіантом в такому випадку стане настільна лампа денного світла, а ще краще — настільна лампа з регулятором яскравості.

Питання та відповіді

Найпопулярніші бренди категорії настільні лампи спрямованого світла: Eglo, Trio, Rabalux.

Топ-5 найпопулярніших товарів в категорії настільні лампи спрямованого світла: EgloTrioRabalux

Eglo 98856 Ceppino

Nowodvorski 8358 Smart LED, 8 Вт, 400 лм, 3000K-6000K

Nowodvorski 7706 Mono Black

Nordlux 2010985035 Contina

TK Lighting 4561 Top Black