: Ми працюємо • Ціни, наявність та терміни доставки товару актуальні

Точкові світильники прихованого монтажу

Врізні точкові світильники — великий розділ світильників, які переважно встановлюють в натяжних стелях і в підвісних гіпсокартонних стелях. Для їх установки потрібно попередньо встановлений монтажний отвір з наперед заданими параметрами.

Товарів 97-120 з 4604

Популярні Дешеві Дорогі

Види врізних точкових світильників

Залежно від кількості джерел світла бувають:

  • Одинарні врізні точкові світильники;
  • Подвійні точкові світильники прихованого монтажу;
  • Багатолампові врізні точкові світильники.

Джерела світла

Врізні точкові світильники можуть працювати як з лампою, що треба купувати окремо, так і мати вбудований LED-модуль. У такому випадку їх називають світлодіодними точковими світильниками прихованого монтажу.

Світильники, для котрих потрібно купувати лампочку, можуть мати ряд різних цоколів. Найбільш поширені варіанти — це GU10 і GU5.3. Але зустрічаються також вироби з цоколем E27, E14, G9, G4 та іншими.

LED точкові врізні світильники, в залежності від виконуваних ними задач, комплектуються різними світлодіодними модулями. Основними характеристиками джерела світла в таких світильниках є:

  • Температура кольору — параметр, який вказує на характер світла, випромінюваного світильником. Найбільш поширені варіанти — це Тепле біле світло, Нейтральне біле і Холодне біле світло. Для створення домашньої теплої обстановки краще вибирати світильники з теплим світлом. Для офісних приміщень найкраще підійде нейтральний білий. Для промислових приміщень - холодне біле світло.
  • Споживана потужність — це потужність світильника, споживана їм з електричної мережі. Вимірюється в Ватах. Велика частина вбудованих точкових світильників споживає від 3-х до 10-15 Ватт електричної енергії. Більш потужні варіанти зазвичай ставляться до стельових світильників і мають більші габаритні розміри, ніж точкові.
  • Світловий потік — параметр, безпосередньо пов'язаний з споживаної потужністю. Вимірюється в люмен. Середньостатистичні світильники дають приблизно 75-100 Люмен на 1 Ватт споживаної потужності. Тобто світильник потужністю 5 Ватт може давати світловий потік в розмірі 375-500 Люмен.
  • Індекс передачі кольору — величина, що показує, наскільки якісно випромінюється світильником світло відображає кольори освітлюваних їм предметів. Вимірюється в діапазоні від 0 до 100. Чим ближче значення індексу передачі кольору до 100, тим краще світильник передає колір.

Характеристики точкових світильників прихованого монтажу

З основних зовнішніх характеристик вбудованих точкових світильників можна відзначити:

Форму плафона - один з найважливіших параметрів, на які звертають увагу покупці при виборі вбудованих точкових світильників. Затребуваними сьогодні є форми: куб, квадрат, коло і циліндр.

  • Колір світильника — найбільш популярними сьогодні є точкові світильники для підвісних стель білого і чорного кольору. Раніше в лідерах були Алюміній, Хром і Нікель, але зараз їм віддають перевагу все менше покупців. І набирають популярність вироби в кольорі Золото і Латунь.
  • Матеріал плафона — більшість точкових врізних світильників мають металевий монолітний корпус. Все рідше зустрічаються моделі зі скляним або кришталевим плафоном.
  • Рухливість плафона — цей параметр описує світильники, у яких можна в певних межах коригувати напрямок світлового пучка.
  • Врізні розміри — розміри врізного отвору, необхідного для монтажу світильника в натяжна або підвісну стелю.
  • Габаритні розміри

Сьогодні на піку популярності стиль мінімалізм. Тому у вбудованих точкових світильниках переважають прості форми — такі як куб, циліндр, квадрат і коло; чорний і білий колір. Через це у багатьох виробників можна знайти практично однакові моделі-аналоги. Список аналогів для кожного точкового світильника можна побачити на сторінці товару на нашому сайті. Це дозволяє серед схожих моделей вибрати оптимальну за ціною і зовнішнім виглядом.

Питання та відповіді

Найпопулярніші бренди категорії точкові світильники прихованого монтажу: One Light, Eglo, Kanlux.

Топ-5 найпопулярніших товарів в категорії точкові світильники прихованого монтажу: One LightEgloKanlux

Nova Luce 9879104 Tobia

Skarlat PS0475 WH

Imperium Light 406210.01.01 X-Cool

Imperium Light 23113.01.01 White Lake

Skarlat 32673 PS0475 BK